O parohie din Rep. Moldova şi una din România şi-au dat mâna pentru construirea unei biserici

Mitropolitul Petru al Basarabiei şi Episcopul Antonie de Bălţi au sfinţit luni piatra de temelie a noului locaş de cult din Climăuţi care va fi construit şi cu sprijinul Parohiei Boian din Arhiepiscopia Sibiului.

Parohia sibiană a organizat la începutul lunii noiembrie o colectă pentru viitorul locaş de cult din Eparhia de Bălţi, iar banii au fost oferiţi părintelui Sergiu Marițoi, protopop de Edineţ şi paroh la Climăuţi.

Vechiul locaş de cult, care data din 1834, a fost distrus în totalitate de un incendiu în urmă cu trei ani. Preotul paroh a fost internat în spital cu arsuri grave.

Până la externarea clericului, comunitatea parohială s-a mobilizat şi a amenajat un paraclis în care a fost oficiată prima liturghie chiar în ziua de Crăciun a anului 2016.

În cuvântul adresat luni, 2 decembrie 2019, Mitropolitul Petru al Basarabiei a apreciat eforturile părintelui Sergiu de a construi o biserică la Climăuţi, în locul celei care a ars în anul 2016, şi le-a dorit creştinilor „mult ajutor de la Domnul şi de la Măicuţa Sa, care este ocrotitoarea comunităţii, în această frumoasă lucrare de construire a unui locaş sfânt”.

Biserica din Climăuţi este primul locaş de cult care urmează să fie construit în Eparhia de Bălţi după înscăunarea Preasfinţitului Părinte Antonie.

Foto credit: Episcopia de Bălţi

Comentarii Facebook


Știri recente