O nouă tabără religioasă pentru copiii din Italia

În localitatea Calvigi Granaglione, într-una din regiunile muntoase ale Italiei, în perioada 23-28 iulie 2012, se află în desfășurare cea de-a doua parte a taberei de creație și educație religioasă, organizată cu binecuvântarea Preasfințitului Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei. De această dată, organizatorii au adus laolaltă 26 de tineri plini de viață și însetați de cunoaștere, din parohiile ortodoxe românești din Modena, Reggio Emilia, Bologna Vest – Casalecchio di Reno, Piacenza și Imola – Faenza, informează Ziarul Lumina.

Debutul taberei s-a făcut prin slujba de Te Deum și masa festivă, la sfârșitul căreia tinerii s-au prezentat fiecare și au primit ecusoanele de participant. Apoi, copiii au luat parte la prima lor activitate din cadrul taberei, atelierul de cântec, unde au învățat mai înainte de toate imnul taberei: ‘Nu uita că ești român’, și alte cântece cu caracter patriotic.

Aici, pe parcursul celor câteva zile ale taberei, copiii participă la diferite ateliere de lucru, în care își însușesc diverse cunoștințe de muzică bisericească, patriotică și populară românească, iau parte la cateheze și discuții pe diverse teme, participă la ore de literatură română, desenează și confecționează cruci. De asemenea, ei vor viziona împreună filme și animații cu conținut religios educativ, vor face cunoștință cu diverse elemente de port popular și obiceiuri populare românești, vor învăța să bată toaca și, bineînțeles, vor merge în excursii și drumeții, participând totodată la diferite activități sportive și jocuri interactive.

‘Prin intermediul activităților propuse nădăjduim să lăsăm în sufletele tinerilor noștri o urmă adâncă menită să trezească interesul lor față de credință, neam și țară și față de toate valorile culturale, populare și spirituale ale neamului nostru românesc’, a consemnat pr. Doru Gârboan, consilier în cadrul Departamentului pentru tineret din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române din Italia, la prezentarea proiectului.

Comentarii Facebook


Știri recente

Săptămâna în imagini: 20 – 26 mai 2024

Sfinții Împărați Constantin și Elena sunt sărbătoriți cu mare evlavie în lumea ortodoxă, fiind considerați ocrotitorii creștinilor și ai Bisericii. Cu această ocazie, multe biserici din întreaga lume și-au sărbătorit hramul, una dintre ele fiind…