O nouă sesiune a examenului de capacitate preoţească a avut loc în Capitală

Şaisprezece teologi au susţinut luni Examenul de capacitate preoţească la Centrul de formare continuă „Dumitru Stăniloae” din București.

Comisia de evaluare a fost prezidată de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

„Această preocupare a Arhiepiscopiei Bucureştilor de a organiza examene de capacitate preoţească vorbeşte despre dragostea faţă de cuvintele Evangheliei care trebuie să ajungă în toate parohiile în cele mai îndepărtate de oraşele cunoscute, acolo unde în general tinerii absolvenţi ai Facultăţii de Teologie merg să facă misiune”, a spus Preasfinţia Sa, potrivit Radio Trinitas.

Ierarhul a mai subliniat că aceste examene „pun în lumină calităţile pe care tinerii teologi le au în urma studiului, dar şi în urma unor preocupări personale pe care comisia le apreciază la justa lor valoare”.

„Credem că aceşti tineri au elan, au zel misionar şi ajutaţi de tinereţea lor vor împlini misiunea la care sunt chemaţi: aceea de a-I sluji lui Dumnezeu şi de a sluji oamenilor”, a explicat Părintele Episcop.

Prin acest examen au fost verificate cunoștințele candidaţilor în materie de Liturgică, Omiletică, Catehetică și Muzică Bisericească.

Tot astăzi, trei clerici au candidat pentru un un post de preot de caritate.

Foto Credit: Basilica.ro / Raluca Ene

Comentarii Facebook


Știri recente