O nouă publicație la Editura Basilica prezintă „Credința și Educația” în viziunea Patriarhului Daniel

Un nou volum apărut la Editura Basilica reunește o serie de articole sau cuvântări în care Patriarhul României evidențiază Credința și Educația drept principalele lumini ale vieții.

„Lucrarea de față, care este o caldă și convingătoare pledoarie pentru educație, adună la un loc cuvântări și discursuri pe care Preafericirea Sa le-a rostit la diferite evenimente, în cadrul unor congrese, consfătuiri, întâlniri cu reprezentanți ai unor instituții de învățământ, precum și mesaje pe care le-a adresat elevilor și studenților la început de an școlar și la festivități de absolvire a studiilor”, precizează Nota Editorială.

Volumul este structurat în opt capitole:

  1. Misiunea Bisericii în educarea și cultivarea caracterelor religios-morale
  2. Proiecte și programe educaționale desfășurate de Biserica Ortodoxă Română
  3. Educarea copiilor – binecuvântare pentru familie, școală și societate
  4. Tinerii educați în credința în Hristos
  5. Sufletul culturii este cultura sufletului
  6. Predarea Religiei în sistemul de învățământ public, un act de dreptate și o necesitate permanentă
  7. Școala teologică – lumină pentru tineri
  8. Comunicate de presă, Răspunsurile Patriarhiei Române la dezbateri mediatice difuzate prin intermediul Biroului de Presă al Patriarhiei Române

Editorii recomandă „cu căldură acest volum, nădăjduind că va fi de folos atât tinerilor preocupați de dezvoltarea lor intelectuală și spirituală, cât și profesorilor și părinților care îi însoțesc în acest demers”.


Lucrarea prezentată se intitulează „Credința și Educația – Principalele lumini ale vieții” și este ilustrată cu fotografii aparținând Basilica.ro și Ziarului Lumina.

Cartea poate fi achiziţionată prin intermediul site-ului Librăriei Cărților Bisericești, prin comandă la [email protected][email protected] sau la numărul de telefon 021.335.21.28.

Poți răsfoi volumul aici.

Foto credit: Librăria Cărților Bisericești

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente