O nouă promoție a liceului teologic orădean

A patra promoție a Liceului Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea a avut astăzi ceremonia de absolvire. Alături de elevi și profesorii lor s-a aflat și Preasfințitul Părinte Episcop Sofronie. Ziua a început cu Sfânta Liturghie oficiată în Paraclisul „Sfântul Ierarh Niceta de Remesiana”.

A urmat ultima oră de dirigenție în fiecare clasă. La sunetul clopoțelului, toți absolvenții și diriginții lor, intonând imnul „Gaudeamus Igitur” s-au îndreptat spre sala festivă a liceului, unde a avut loc ceremonia. Acolo a fost oficiat un Te Deum.

S-a trecut apoi la premierea absolvenților care s-au distins prin rezultate deosebite la învățătură și comportament. S-au aflat, alături de elevi, cadre didactice și părinți, reprezentanți ai autorităților locale.

Liceul Ortodox „Episcop Roman Ciorogariu” din Oradea a fost înființat la începutul anului școlar 2007-2008, prin desprinderea claselor cu profil teologic existente în cadrul Liceului Pedagogic „Iosif Vulcan” Oradea. Școala poartă numele primului episcop al Oradiei după reînființarea Eparhiei în anul 1920.

Foto: Arhivă

Comentarii Facebook


Știri recente