O nouă întrunire a Cercului de Cercetare Biblică al Facultății de Teologie din Iași

În Cabinetul de Teologie Biblică al Facultății de Teologie „Dumitru Stăniloae” din Iași, a avut loc, joi, 7 martie 2013, o nouă întrunire a Cercului de Cercetare Biblică, având ca temă importanța templelor, ca loc specific de adorare a lui Dumnezeu, moderatorul întâlnirii fiind asist. dr. pr. Cezar Paul Hârlăoanu, după cum informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

Pr. Marius Ciprian Babiuc a prezentat referatul „Lăcașul de închinare în Vechiul Testament”, axându-se pe faptul că „întâlnirea lui Dumnezeu cu poporul ales se face în locuri speciale, pentru ca acest dialog dintre Dumnezeu și popor să fie mai facil. Astfel, cultul nu se rezumă doar la o adorare tainică, ci prezintă și un omagiu exterior pe care credinciosul I-l aduce lui Dumnezeu, lăcașul de cult fiind spațiul în care Dumnezeu primește acest omagiu și ascultă rugăciunea credincioșilor”.

A urmat apoi prof. Bogdan Ioan Anistoroae, profesor de limba și literatura română în cadrul Seminarului Teologic Ortodox „Sf. Vasile cel Mare” din Iași, care a prezentat lucrarea cu titlul: „Templul. Omul templu”. Prof Bogdan Anistoroae afirmă că „în relația cu Dumnezeu este întotdeauna vorba despre un aspect interior și unul exterior. Este absolut necesar ca inima, templul interior al omului, să fie racordată la templul exterior, pentru ca actul rugăciunii să aibă valoare plenară. Este foarte important ca manifestarea exterioară a noastră să nu fie lipsită de simțirea interioară, această discordanță fiind condamnată și de Mântuitorul Însuși”.

În încheiere, moderatorul întâlnirii, asist. dr. pr. Cezar Paul Hârlăoanu, și-a exprimat recunoștința față de cei care, prin lucrările prezentate, au contribuit la aprofundarea semnificației lăcașului în Vechiul Testament, declarându-se plăcut surprins de ținuta prezentărilor.

Comentarii Facebook


Știri recente