O nouă etapă a campaniei „Donează sânge! Salvează o viaţă!”

Donare de sânge

Studenţi de la Academia Tehnică Militară din Bucureşti participă în zilele de 1, 3 şi 4 noiembrie la o nouă acţiune de donare de sânge, în cadrul campaniei naţionale „Donează sânge! Salvează o viaţă!”, informează Ziarul Lumina.

După cum a declarat pentru Radio TRINITAS Radu Ghișoiu, student anul II şi vicepreşedinte al departamentului de activităţi externe în cadrul Asociaţiei Studenţilor din Academia Tehnică Militară, la acţiunea de donare s-au prezentat aproximativ o sută de persoane:

Recoltările au fost realizate la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

În prezent, avem un număr mai mare de donatori faţă de anul trecut, şi anume avem recoltate 44.490 de pungi de sânge. În cadrul campaniei Patriarhiei Române, de la începutul anului, au fost organizate peste 20 de sesiuni de colectare mobilă, cu peste 150 de pungi de sânge pe sesiune. Spre deosebire de donatorii care vin la centrul nostru, la aceste sesiuni nu sunt donatori care să fie restricţionaţi, adică sunt mai rezistenţi, mai sănătoşi. Cu toate acestea, transmit un mesaj către donatorii de Rh negativ să vină să doneze, întrucât sunt foarte mari deficite, mai ales de 0 negativ, care este regele transfuziei. Sunt 60 de spitale numai în Bucureşti, iar noi, la centru, abia dacă avem 4-5 pungi de 0 negativ pe zi, pe care să le dăm pentru urgenţele grave, a precizat directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Bucureşti.

Campania „Donează sânge! Salvează o viaţă!” este inițiată de Patriarhia Română, prin echipa de voluntari de la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului.

Preluare audio: Radio Trinitas

Foto: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente