O nouă ediție de carte de cult la IBMO: Canonul cel Mare

O nouă ediție de carte de cult a fost publicată recent la Editura Institutului Biblic și de Misiune Ortodoxă: „Canonul cel Mare”.

Lucrarea cuprinde rânduiala Canonului Mare în prima săptămână a Sfântului și Marelui Post și a Deniei Canonului Mare care se oficiază miercuri seară, în săptămâna a cincea din post.

Pe lângă rânduiala slujbelor, volumul oferă în primele pagini detalii despre „Înțelesul și folosul Canonului celui Mare al Sfântului Andrei Criteanul” redate în Cuvântul Înainte semnat de Părintele Patriarh Daniel.

În acest cuvânt, Patriarhul a evidențiat frumusețea și profunzimea slujbelor din perioada Postului Sfintelor Paști, în special a Canonului Mare, „un dialog al omului păcătos cu propria sa conștiință, luminată de citirea Sfintei Scripturi”.

„Cântările bisericești ortodoxe compuse în special de monahi, care au plâns o viață întreagă, care s-au învrednicit de lacrimile pocăinței și de lacrimile bucuriei conțin o bucurie pașnică și pacificatoare. Ele nu urmează ritmul naturii umane împătimite de plăceri, ci urmează ritmul metaniilor, acela al pocăinței”, explică Preafericirea Sa.

Cartea de strană „Canonul cel Mare” este completată la final cu patru anexe care privesc rânduiala slujbelor Canonului Mare.


Lucrarea poate fi cumpărată de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul Ortodoxia (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Magazinul Daruri pentru pelerini (Piaţa Gării de Nord, nr. 1-3, ieşire Calea Griviţei), Magazinul Librăria Ortodoxă (B-dul Regina Maria, Nr. 1).

Mai multe apariții editoriale AICI.

Comentarii Facebook


Știri recente