O nouă ediție a taberei de la Viziru de Jos

Peste 100 de tineri din Arhiepiscopia Dunării de Jos au participat în această perioadă, în ParohiaViziru de Jos din județul Brăila, la o nouă ediție a taberei de vară. Anul acesta, tabăra a fost dedicată Anului omagial euharsitic, tema fiind „Sfintele Taine ale Spovedaniei și Împărtășaniei, temeiuri ale mărturisirii și comuniunii în credință în rândul tinerilor”. Duminica trecută, participanții au primit binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Casian, ierarhul oficiind Sfânta Liturghie în biserica parohială. Tinerii au participat în continuare, în curtea locașului de cult, la slujba paraclisului Maicii Domnului.

„Așa precum în sfintele mănăstiri și în locurile speciale care au ocrotitoare pe Născătoare de Dumnezeu, în Postul Adormirii ei se organizează pelerinaje, este foarte important să vedem pe lângă pelerinajul Maicii Domnului cu icoana de la Adam în parohii pelerinajul către Maica Domnului prin copiii și tinerii din cadrul taberei la cea de-a 18-ea ediție în parohia Viziru organizată prin osârdia pr. Simeon Bănică sprijinit de alți preoți și de o mulțime de credincioși”, a precizat ÎPS Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, potrivit TRINITAS TV

Programul taberei a cuprins participarea la slujbe, ateliere de creație, sportive și recreative.

La activitățile taberei au participat, pe lângă cei cincizeci de tineri din Centrul Pilot al Parohiei Viziru, și șaptezeci de tineri din diferite parohii ale eparhiei.

Comentarii Facebook


Știri recente