O nouă catedrală ortodoxă la Sibiu

Câteva mii de credincioși au participat în această duminică la Sibiu la sfințirea unei noi biserici monumentale cu hramul „Înălțarea Domnului”.

Slujba de târnosire și Sfânta Liturghie au fost oficiate de Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, Mitropolitul Germaniei, Europei Centrale și de Nord, Înaltpreasfințitul Părinte Serafim, și Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Alba Iuliei, informează TRINITAS TV.

„Este o lucrare sfântă la care au contribuit foarte mulți. Fiecare știe și cunoaște dragostea celor care au temeinicit această zidire. Mai presus de toate Dumnezeu îi cunoaște pe fiecare în parte”, a spus cu această ocazie Înaltpreasfințitul Laurențiu.

Înaltpreasfințitul Părinte Serafim a spus: „Se bucură cerul și pământul de ceea ce săvârșim noi astăzi și cu deosebire Mitropolitul Sfânt, Andrei Șaguna. Desigur, se bucură împreună cu noi mitropolitul de sfântă amintire Antonie Plămădeală și toți cei care au participat într-un fel sau altul la zidirea acestei biserici și care între timp s-au mutat la Domnul”.

Piatra de temelie a noii biserici a fost așezată în luna mai 1990, iar construirea a fost finalizată în 2004. Lucrările de pictură s-au încheiat în anul 2009.

Parohia „Înălțarea Domnului” din Sibiu desfășoară o bogată activitate filantropică. În prezent, aici funcționează un cabinet medical pentru enoriași, un adăpost de noapte, trei capele mortuare, o bucătărie unde iau masa zilnic sibienii nevoiași, un laborator pentru prescuri și un paraclis unde au loc, printre altele, ore de cateheză pentru elevii.

Comentarii Facebook


Știri recente