O nouă biserică pentru credincioșii Parohiei Cuza-Vodă, Protopopiatul Darabani

Preasfințitul Calinic Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, a sfințit duminică, 2 iunie 2013, locul pentru biserica ce se va zidi în parohia Cuza-Vodă – Viișoara, Protopopiatul Darabani, județul Botoșani. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a adresat credincioșilor prezenți un cuvânt de învățătură, informează Ziarul Lumina, Ediția de Moldova.

„Parohia Cuza-Vodă are o biserică veche din lemn fără temelie. Părintele paroh Ionuț Dinu, împreună cu enoriașii, a hotărât să ridice un nou sfânt lăcaș. Biserica nouă pentru cele 200 de familii se va ridica lângă vechiul lăcaș de închinăciune. La eveniment au participat și autoritățile locale care și-au exprimat intenția de a ajuta la ridicarea noului sfânt lăcaș. Până în prezent s-au adunat materiale de construcție, astfel încât în aproape doi ani biserica va fi înălțată și acoperită”, a relatat pr. Constantin Pânzariu, protopop al Protopopiatului Darabani, care a menționat că viitoarea biserică fi închinată Intrării Maicii Domnului în Ierusalim și Sfântului Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava.

„Biserica de la Cuza Vodă va fi singurul lăcaș de închinăciune din protoieria noastră înălțat în cinstea Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava”, a mai adăugat pr. protopop Constantin Pânzariu.

Comentarii Facebook


Știri recente