O icoană pictată la Mănăstirea Vatoped a fost aşezată spre închinare credincioşilor din Viscri

Parohia Viscri din Braşov are începând de marţi, în patrimoniul propriu, o icoană reprezentând pe Maica Domnului „Pantanassa”. A fost pictată la Mănăstirea Vatoped, fiind o copie a icoanei făcătoare de minuni din Sfântul Munte.

„A fost o mare dorință a credincioșilor noştri, cât și a familiei Marcela Stănică și Vasile, care au donat integral această icoană. Oamenii au așteptat-o pe Maica Domnului cu flori în mâini. Icoana a fost purtată pe braţe de preoţi în procesiune până la biserică”.

„Am înconjurat biserica, apoi am intrat sfântul locaş unde am am așezat icoana într-un baldachin sculptat. S-a săvârșit slujba Paraclisului Maicii Domnului «Pantanassa» înaintea icoanei”, a declarat pentru Mitropolia Ardealului părintele paroh Gheorghe Răşoiu.

La evenimentul de săptămâna trecută au fost prezenţi numeroşi credincioşi, dar şi autorităţi locale.

Satul transilvănean este una dintre cele mai frumoase aşezări rurale din România, intrat în atenţia presei naţionale şi internaţionale mai ales după ce Prinţul Charles, Moştenitorul Coroanei Britanice, a devenit o prezenţă obişnuită în Viscri.

Icoană făcătoare de minuni a Maicii Domnului “Pantanassa” de la Mănăstirea Vatoped a fost pictată în secolul al XVII-lea. Denumirea de „Pantanassa” se traduce în limba română prin „Împărăteasa tuturor”.

Foto credit: Mitropolia Ardealului


Urmărește-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica și @BasilicaPhotos!

Vă mulțumim că citiți Basilica.ro.

Comentarii Facebook


Știri recente