„O faptă bună la temelia Clinicii Nera”

În cadrul activităților tot mai diverse în planul catehetic, educativ și misionar, care se derulează începând cu luna martie a anului trecut, la Centrul de tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Moniom, în perioada ianuarie – martie 2015 va fi implementat un nou proiect, de data aceasta cu caracter filantropic, după cum aflăm de la Diac. Pavel Canea.

Este vorba de proiectul intitulat „O faptă bună la temelia Clinicii Nera”, prin care copiii și tinerii, membrii ai centrului, doresc să se alăture oamenilor de bine, care se ostenesc pentru ridicarea primei clinici de recuperare oncologică din România. În același timp, prin acest demers, se dorește educarea copiilor în sensul ajutorării celor aflați în suferință, dar și sensibilizarea opiniei publice privind importanța Clinicii Nera – un proiect ambițios și extrem de util în zilele noastre.

Inițiativa se înscrie și în contextul anului 2015 ca „an omagial al misiunii parohiei și mănăstirii azi”, ocazie cu care, prin Biroul de catehizare a tineretului se va implementa concursul de miniproiecte cu caracter filantropic „Mâini întinse spre lucrarea poruncilor lui Dumnezeu”. În acest sens, Parohia „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Moniom – la nivelul căreia funcționează centrul de tineret, va derula activitățile prevăzute în proiect, în parteneriat cu Mănăstirea Nera din județul Caraș-Severin, precum și cu instituții de învățământ din municipiul Reșița.

Pe parcursul celor trei luni ale proiectului, copiii, îndrumați de coordonatorii centrului de tineret, vor organiza ateliere de creație artistică, târguri și expoziții cu vânzare, campanii de fundraisingși de informare și mediatizare a Clinicii Nera. În plan catehetic, copiii vor participa la cateheze și discuții care vor avea în vedere atât necesitatea implicării în ajutorarea semenilor aflați în nevoi, cât și familiarizarea cu cauzele care conduc la boli și cum pot fi ele tratate. De asemenea, în cadrul proiectului, sunt prevăzute vizite pe șantierul Clinicii Nera, precum și la Mănăstirea Nera, care se vor constitui și în ocazii de creștere în plan duhovnicesc pentru copii și coordonatorii lor.

„Copiii au primit cu multă bucurie propunera acestui proiect și sunt foarte dornici să se alăture echipei de oameni cu suflet mare care construiesc Clinica Nera. Prin implicarea centrului nostru în acest proiect ne dorim ca, pe lângă fondurile care se vor aduna și care vor fi donate în acest scop (și care vor fi, probabil, mai mult simbolice raportat la sumele necesare), să mediatizăm și să promovăm proiectul la nivelul comunității. Este foarte important ca inițiativa ridicării clinicii să fie cunoscută ca să poată fi sprijinită, iar copiii implicați își propun să promoveze acest proiect în familiile lor, în mediile școlare și, în general, la nivelul municipiului Reșița”, a subliniat părintele Mihai Ciucur, paroh la Moniom și coordonator al centrului de tineret din localitate.

Având în vedere numărul tot mai mare de îmbolnăviri de cancer și faptul că proiectul Clinica Nera își propune un tratament atât medical, cât și duhovnicesc al bolnavilor de cancer în faze inițiale, sunt așteptați să se alăture inițiativei copiilor de la Centrul de tineret Moniom toți cei ce își doresc și pot să dea o mână de ajutor.

Comentarii Facebook


Știri recente