O expoziţie inedită de icoane româneşti va fi prezentată la Catedrala Notre-Dame de Fourvière din Lyon

La Catedrala Notre-Dame de Fourvière din Lyon, Franţa, va fi prezentată publicului larg, în perioada 19 ianuarie – 5 martie 2019, o expoziţie inedită de icoane româneşti pictate pe sticlă, potrivit informaţiilor publicate pe pagina oficială a lăcaşului de cult.

În secţiunea de promovare a evenimentului, icoanele româneşti pictate pe sticlă sunt prezentate ca fiind unele dintre emblemele culturii și tradițiilor țării, foarte căutate și reprezentând o sursă de inspirație pentru arta românească modernă.

Pentru prima dată în istoria lor, aproximativ treizeci de icoane românești vor fi vernisate în basilica reprezentativă a oraşului Lyon.

Expoziţia este considerată un prilej de a descoperi istoria României, creştinismul românesc şi sfinţii săi printr-o artă total necunoscută în Franţa.

Programul de vizitare a expoziţiei este luni – duminică în intervalul orar 10:00 – 18:00, cu menţiunea că duminică dimineaţa este închis.

În perioada de vizitare vor mai avea loc evenimente în legătură directă cu expoziţia, dintre care care amintim o conferinţă, un atelier de teatru-lectură, dar şi un atelier în cadrul căruia copiii participanţi vor avea posibilitatea de a învăţa arta pictării unei icoane pe sticlă.

Mai multe informaţii pot fi consultate aici.

Foto Credit: Ziarul Lumina

Comentarii Facebook


Știri recente