O duminică altfel pentru copiii de la Centrul de Tineret Reșița Montană

Pentru copiii și tinerii membri ai Centrului de Tineret Reșița Montană, dar și pentru părinții și coordonatorii lor, ziua de duminică 20 octombrie s-a constituit într-un prilej de a petrece o zi în comuniune unii cu alții, atât în biserică, dar și în natură.

Din dorința de a se cunoaște mai bine cu copiii, dar și cu părinții lor, coordonatorii centrului din cartierul Muncitoresc al Reșiței au organizat o acțiune comună, care a început, la orele dimineții, cu participarea la Sf. Liturghie la biserica parohiei Moniom, localitate component a municipiului de pe Bârzava.

Cu acest prilej, copiii și tinerii, coordonați de prof. Georgiana Ciucur, au dat răspunsurile la strană și, la momentul rânduit, s-au împărtășit cu Sfintele Taine. În cuvântul de învățătură rostit la final, pr. insp. Mihai Ciucur a evidențiat necesitatea unei colaborări nemijlocite între slujitorii Bisericii și părinții acestor copii în scopul apropierii tuturor – părinți și copii deopotrivă – de valorile credinței noastre, după cum ne-a mărturisit Diac. Nicolae Codrea.

Contextul cuvântului rostit a fost unul cât se poate de favorabil datorită numărului mare de părinți ai copiilor care au fost prezenți și care au înțeles și aprobat demersurile realizate de Biserică în direcția creșterii și educării tinerei generații.

În cea de-a doua parte a zilei copiii, alături de părinți și coordonatori, au petrecut câteva ore frumoase în aer liber, la un picnic într-un cadru natural superb oferit de dealurile din vecinătatea satului Moniom, profitând din plin de o zi de toamnă binecuvântată cu mult soare. Printre jocuri, discuții și alte activități în aer liber, s-au conturat noi planuri împreună cu părinții copiilor, în scopul oferirii unor alternative placate și utile de petrecere a timpului liber pentru copiii și tinerii zilelor noastre.

„O duminică altfel, înseamnă, îndeobște, o zi în care faci ceva deosebit, iar pentru copiii de la Reșița ziua de azi s-a deosebit de altele în primul rând prin faptul că au trăit momente de tainică bucurie prin împărtășirea cu Hristos, dar și prin clipele de relaxare și socializare în natură, alături de părinții și de coordonatorii lor de la centrul de tineret „, a concluzionat pr. insp. Mihai Ciucur.

Acțiunea se înscrie într-un program mai amplu de implicare și responsabilizare a părinților copiilor care frecventează activitățile centrului, demarat odată cu începutul noului an școlar. În acest context, demersurile au început cu ziua porților deschise în care părinții au putut afla mai multe despre activitățile oferite de centrul de tineret, au continuat cu editarea unui dvd de prezentare a centrului și prezentarea acestuia în cadru deschis, dar și cu discuții libere cu copiii și părinții în cadrul unor întâlniri cu rol de catehizare și autocunoaștere.

Centrul de Tineret Reșița Montană oferă, începând cu luna ianuarie a acestui an, copiilor și tinerilor cu vârste între 7 și 15 ani o gamă variată de activități și programe destinate apropierii lor de Biserică dar și unei cunoașteri mai bune a credinței ortodoxe. Utilizând metode specific educației non-formale, centrul găzduiește cercuri artistice, întâlniri și discuții pe diverse teme, proiecții de film, ateliere de teatru și dans de societate, excursii, pelerinaje și tabere tematice, dar și meditații de limba engleză și cursuri de lucru în echipă și leadership. Toate acestea sunt oferite copiilor gratuit, prin efortul unei echipe din care fac parte preoți, profesori, asistenți sociali, precum și artiști plastici voluntari.

Comentarii Facebook


Știri recente