O duminică altfel pentru copiii de la Centrul de Tineret Reșița Montană

Pentru copiii și tinerii membri ai Centrului de Tineret Reșița Montană, dar și pentru părinții și coordonatorii lor, ziua de duminică 20 octombrie a fost un prilej de a petrece o zi în comuniune unii cu alții, atât în biserică, dar și în natură, informează „Ziarul Lumina”.

Din dorința de a se cunoaște mai bine cu copiii, dar și cu părinții lor, coordonatorii centrului din cartierul muncitoresc al Reșiței au organizat o acțiune comună, care a început cu Sfânta Liturghie la biserica Parohiei Moniom, localitate component a municipiului de pe Bârzava. Cu acest prilej, copiii și tinerii, coordonați de prof. Georgiana Ciucur, au dat răspunsurile la strană și s-au împărtășit cu Sfintele Taine. În cea de-a doua parte a zilei, copiii, alături de părinți și coordonatori, au petrecut câteva ore frumoase în aer liber, la un picnic într-un cadru natural superb oferit de dealurile din vecinătatea satului Moniom, profitând din plin de o zi de toamnă binecuvântată, cu mult soare. Printre jocuri, discuții și alte activități în aer liber, s-au conturat noi planuri împreună cu părinții copiilor, în scopul oferirii unor alternative plăcute și utile de petrecere a timpului liber pentru copiii și tinerii zilelor noastre.

„O duminică altfel înseamnă, îndeobște, o zi în care faci ceva deosebit, iar pentru copiii de la Reșița ziua de azi s-a deosebit de altele în primul rând prin faptul că au trăit momente de tainică bucurie prin împărtășirea cu Hristos, dar și prin clipele de relaxare și socializare în natură, alături de părinții și de coordonatorii lor de la centrul de tineret”, a concluzionat pr. insp. Mihai Ciucur.

Acțiunea se înscrie într-un program mai amplu de implicare și responsabilizare a părinților copiilor care frecventează activitățile centrului, demarat odată cu începutul noului an școlar. În acest context, demersurile au început cu Ziua porților deschise, în care părinții au putut afla mai multe despre activitățile oferite de centrul de tineret, au continuat cu editarea unui DVD de prezentare a centrului și prezentarea acestuia în cadru deschis, dar și cu discuții libere cu copiii și părinții în cadrul unor întâlniri cu rol de catehizare și autocunoaștere.

Comentarii Facebook


Știri recente