Ce au discutat reprezentanții CROCEU cu Ministrul de Externe al Austriei

CROCEU

În privința politicilor de vecinătate și a procesului de extindere europeană, reprezentanții ortodocși au cerut ministrului austriac sprijinul pentru protejarea bisericilor și mănăstirilor ortodoxe din Kosovo, dar și din partea de nord a insulei Cipru, precum și asigurarea protecției drepturilor ortodocșilor din Ucraina.

Întâlnirea dintre reprezentanții Comitetului Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) și Karin Kneissl, Ministrul Federal austriac pentru Europa, Integrare și Afaceri Externe a avut loc săptămâna trecută la Viena, informează site-ul oficial al Reprezentanței Patriarhiei Române pe lângă instituțiile europene.

În cadrul întâlnirii a fost prezentat punctul de vedere al CROCEU asupra subiectelor ce constituie prioritățile președinției austrice a Consiliului UE, în perioada iulie-decembrie 2018: siguranță publică și migrația ilegală, procesul de digitalizare pe piața muncii, eforturile de asigurare a stabilității în interiorul, dar și la granițele Uniunii, cu atenție deosebită asupra perspectivei de extindere în zona Balcanilor de Vest.

Apreciind în mod deosebit motto-ul Președinției Austriece a Consiliului UE – „O Europă care protejează” – delegații CROCEU și-au exprimat preocuparea deosebită asupra problemei refugiaților și a politicilor de reglementare a fenomenului migrației internaționale.

De asemenea, deși apreciind beneficiile multiple ale fenomenului digitalizării asupra vieții cetățenilor europeni, membrii CROCEU au pus în evidență și provocările nu mai puțin importante ridicate de această evoluție, mai ales legate de continua diminuare a sferei vieții private.

Comitetul Reprezentanților Bisericilor Ortodoxe pe lângă Uniunea Europeană (CROCEU) reunește reprezentanții la Bruxelles ai Patriarhiei Ecumenice de Constantinopol, Patriarhiei Moscovei, Patriarhiei Române, Patriarhiei Bulgariei, Bisericii Ciprului și Bisericii Greciei.

Comentarii Facebook


Știri recente