O copie a icoanei Maicii Domnului Prodromița lucrată la Mănăstirea Putna va ajunge în județul Ialomița

Icoana Maicii Domnului Prodromița, lucrată în Mănăstirea Putna pentru Parohia Săveni din Episcopia Sloboziei și Călărașilor, a plecat în procesiune spre biserica pe care o va înfrumuseța și spre credincioșii cărora le va fi ocrotire și mângâiere, informează pagina de Facebook a așezământului monahal.

Icoana va fi întâmpinată la intrarea în comuna Săveni din județul Ialomița în această seară în jurul orei 18:30 și va fi așezată în Biserica parohială Sfântul Sava cel Sfințit.

Începând cu ora 20:00, va fi oficiată slujba de priveghere spre sărbătoarea Sfintei Icoane a Maicii Domnului Prodromița de la Muntele Athos, iar a doua zi, Sfânta Liturghie.

Icoana Maicii Domnului Prodromiţa (adică Înaintemergătoarea) este o icoană făcătoare de minuni „nefăcută de mână omenească”, din tezaurul Schitului românesc Sfântul Ioan BotezătorulProdromu de la Sfântul Muntele Athos.

© Mănăstirea Putna

Prodromiţa | Istoria Icoanei Maicii Domnului nefăcută de mână omenească

Istoria acestei icoane începe în anul 1863, în timpul lucrărilor de construire ale Schitului Prodromu de la Muntele Athos, când cuvioșii ctitori Nifon şi Nectarie căutau un iconar care să zugrăvească pe lemn o icoană a Maicii Domnului cu totul deosebită, aşa cum aveau toate mănăstirile de la Sfântul Munte.

Comentarii Facebook


Știri recente