O biserică ortodoxă românească în Verona

Marți, 29 mai 2012, la ora 15:00, la sediul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei (Via Adreatina 1741, Roma), s-a desfășurat ceremonia de semnare a actului de donație din partea Statului Român a unui teren pentru construirea unei biserici ortodoxe în orașul Verona, potrivit episcopia-italiei.ro. Documentul a fost semnat de domnul Radu Dobre, Consulul General al României la Trieste, pentru Statul Român și, respectiv, de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, pentru Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

Semnarea actului de donație s-a făcut în baza Hotărârii Guvernului României nr. 867 din 24 august 2011, privind achiziționarea și donarea unui teren în Republica Italiană. Actul normativ autorizează Ministerul Afacerilor Externe să întreprindă toate demersurile necesare pentru îndeplinirea formalităților legate de achiziționarea și donația terenului.

Terenul de la Verona, care va trece în patrimoniul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și va fi în folosința Parohiei Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, este situat în Viale Andrea Palladio (Verona) și are suprafața de 5080 metri pătrați. El va fi utilizat pentru construirea unei biserici ortodoxe române și a unui centru cultural-social destinat tuturor credincioșilor parohiei din Verona. Resursele financiare legate de achiziționarea și donația terenului au fost asigurate de către Parohia Ortodoxă Română din Verona.

Semnarea actului de donație este etapa finală a unui proiect de colaborare între Episcopia Ortodoxa Română a Italiei, autoritățile române și Primăria orașului Verona.

Ceremonia s-a bucurat și de prezența E. S. doamnei Adina Lovin, însărcinat cu afaceri la Ambasada României în Republica Italiană, precum și a unor alți reprezentanți ai Ministerului de Externe.

Comentarii Facebook


Știri recente