O biserică monument istoric din Arad restaurată de o asociație finanțată de Prințul Charles

Biserica din satul arădean Luncșoara de Sus se află în proces de restaurare. Lucrările se desfășoară prin intermediul Asociaţiei „Monumentum” al cărei finanțator principal este Prințul Charles.

În biserica veche de aproape două secole se oficiază slujbe doar o dată pe an de sărbătoarea „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, hramul bisericii.

Asociaţia derulează la nivel întregii țări proiectul „Ambulanţa pentru monumente” prin care se urmărește realizarea evidenţei patrimoniului, creşterea nivelului de pregătire profesională a specialiştilor în restaurări, recuperarea tehnicilor tradiţionale, a materialelor locale şi implicarea comunităţilor în acţiunile de conservare a patrimoniului.

„În judeţul Arad derulăm primul proiect, pentru a salva această biserică, aflată în categoria A a monumentelor istorice de interes naţional. Mai avem în vedere un parc, tot cu statut de monument istoric, şi o bisericuţă din lemn aflată în curtea Spitalului Judeţean Arad”, a declarat unul dintre coordonatorii proiectului pentru Agerpres.

Solidari în efortul de restaurare a monumentului istoric sunt Biserica Ortodoxă Română și Consiliul Judeţean Arad.

Foto credit: specialarad.ro

Comentarii Facebook


Știri recente