O biserică din interiorul unei nave militare a fost redeschisă după un secol

O biserică ortodoxă veche de o sută de ani din interiorul navei militare Aurora a fost redeschisă, informează Ministerul Apărării al Federației Ruse, citat de Ortocristian.com. 

Biserica cu hramul Sfântul Nicolae, de pe nava flotei rusești, poziționată exact în centrul ambarcațiunii, a fost refăcută după fotografii de arhivă sau picturi. Ea a fost închisă în 1917.

Pictură a unei liturghii oficiată în fostul lăcaș de cult de pe nava Aurora

În biserică vor fi oficiate slujbele în mod normal ca în orice alt lăcaș de cult ortodox.

După un secol, prima Liturghie a fost oficiată de părintele Alexander Tkachenko, la care au participat studenții școlii navale Nakhimov și echipajul navei.

„Acești oameni au o credință ortodoxă fermă, ei vin la Sfânta Liturghie deoarece știu că rugăciunea este o parte importantă a vieții lor”, a spus pr. Tkachenko.

Nava Aurora a fost construită în anul 1903 în St. Petersburg. De-a lungul timpului ea a luat parte la mai multe războaie: Ruso-Japonez (1904-1905), Primul Război Mondial (1914-1918), Războiul civil  (1918-1922) și Al doilea Război Mondial (1941-1945).

Foto credit: orthocristian.com

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Nepotul duhovnicului Serafim Man a fost hirotonit preot

În cadrul Sfintei Liturghii oficiate la Mănăstirea Rohia, Preasfințitul Părinte Iustin l-a hirotonit preot misionar pe diaconul Ioan Man, nepotul vrednicului de pomenire, Arhimandritul Serafim Man, fostul stareț și duhovnic al așezământului monahal. Împreună cu…