Număr de participanţi peste aşteptări la sesiunile de formare de formatori din Eparhia Spaniei şi Portugaliei

Sesiunile de formare dedicate persoanelor implicate în activități catehetice specifice Școlii de Duminică, organizate recent în Episcopia Spaniei şi Portugaliei, s-au bucurat de un număr de participanţi peste aşteptări.

Sesiunele de formare au fost susținute de pr. Florin Marica, consilier patriarhal – Sectorul teologic-educațional al Patriarhiei Române, pr. Constantin Naclad, inspector patriarhal – Biroul de cateheză al Patriarhiei Române, și pr. Mihai Pavel, director regional pentru Credință și Dezvoltare – World Vision International.

În cadrul acestora au fost abordate aspecte privind rolul familiei și asumarea vocației de părinte în familie, criza valorilor și lipsa modelelor în relația Biserică-Școală-Familie, activitățile cu tinerii etc.

Ultima sesiune de acest gen a avut loc joi, 23 mai, la Sevilla, iar printre cei prezenţi la eveniment s-a aflat şi Consulul General al României la Sevilla, Domnul Bogdan Stănescu.

„Întrunirile pe care le-am desfăşurat în această perioadă în Spania au constituit un cadru prielnic pentru a identifica soluţii concrete în vederea intensificării activităţilor catehetice şi consolidării relaţiilor dintre românii din ţară şi cei din afara graniţelor ţării”.

„Am constatat un interes deosebit al preoţilor pentru perfecţionarea metodelor catehetice şi diversificarea activităţilor pe care le desfăşoară cu copiii şi tinerii în parohii”, a declarat pr. Florin Marica pentru Agenţia de ştiri Basilica.

Proiectul catehetic

Rezultatele și impresiile participanților la sesiunile de formare de formatori desfășurate în Italia au fost prezentate în cadrul lucrărilor celui de-al XI-lea Congres Național Hristos împărtășit copiilor, desfășurat în perioada 17-19 septembrie 2018, la Centrul social-pastoral Sfânta Cruce de la Mănăstirea Caraiman.

Sfântul Sinod a aprobat apoi în ședința de lucru din 25 octombrie 2018 ca Patriarhia Română să organizeze sesiuni de pregătire a formatorilor pentru preoții din diaspora în vederea intensificării activităților educațional catehetice și dezvoltării unor proiecte integrate care să răspundă mai bine nevoilor copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate.

Comentarii Facebook


Știri recente