„Numai credința în sine nu ne mântuiește”, a atras atenţia Arhiepiscopul Ciprian

În Duminica Ortodoxiei, Arhiepiscopul Ciprian a atras atenţia duminică în Catedrala Arhiepiscopală din Buzău că „numai credința în sine nu ne mântuiește”, ci aceasta „trebuie să fie însoțită de faptele cele bune, pe care fiecare om poate să le săvârșească”.

Arhiepiscopul Buzăului şi Vrancei a subliniat în omilia rostită că „ne bucurăm de ceea ce au făcut Părinți Bisericii în trecut, omagiem Ortodoxia”, dar este nevoie și de ortopraxie: „adică să păstrăm ortodoxia credinței și să ne străduim să avem și o viețuire pe măsură; dreaptă credință, dreaptă viețuire și dreaptă făptuire”.

În acest sens, ierarhul a recomandat „să păstrăm dreapta credință și să o întrupăm în fapta cea bună, pentru că așa dovedim că suntem ucenici ai Mântuitorului Iisus Hristos”.

„Ortodoxia este un mod de viață, iar în perioada postului putem arăta că suntem ortodocși dacă ne răstignim pe noi înșine pentru alții, mărturisindu-L pe Fiul lui Dumnezeu întrupat, răstignit și înviat pentru noi și a noastră mântuire”, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

În timpul Sfintei Liturghii, Pr. Cons. Cristian-Marius Dima a citit Pastorala Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române la Duminica Ortodoxiei.

Foto credit: Arhiepiscopia Buzăului şi Vrancei

Comentarii Facebook


Știri recente