Noul site al Arhiepiscopiei Bucureștilor a fost lansat

Noul site al Arhiepiscopiei Bucureștilor a fost lansat luni și oferă publicului o interfață grafică nouă și acces mai rapid la informațiile care se regăsesc pe platforma online.

Site-ul este disponibil la adresa arhiepiscopiabucurestilor.ro și a fost realizat de Protos. Simeon Cuțui, Secretarul Sectorului Exarhat al Arhiepiscopiei Bucureștilor care este specialist în Informatică.

Lansarea oficială a avut loc în Sala Europa Christiana a Palatului Patriarhiei, în prezența Preasfințitului Părinte Timotei Prahoveanul.

La eveniment au participat consilieri eparhiali şi patriarhali, precum şi alţi invitați.

Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor a subliniat în cuvântul său că informațiile publicate pe platforma online acoperă „toate departamentele de activitate” ale Eparhiei.

Preasfinţia Sa a mai spus că în ceea ce priveşte actualizarea site-ului cu materiale media va exista o colaborare cu toate componentele Centrului de Presă Basilica.

Cu ce vine nou

Coordonatorul proiectului, Protos. Simeon Cuțui, a explicat de ce a fost necesară această schimbare a site-ului şi a prezentat facilităţile pe care le oferă noua platformă.

Potrivit Protos. Simeon Cuțui, decizia a avut la bază „atât motive tehnice, cât și motive estetice”.

„Platforma veche nu mai primea actualizări de corectare a erorilor sau de performanță și nici actualizări de securitate. Din punct de vedere estetic, site-ul nu mai corespundea cu modul în care utilizatorii folosesc astăzi internetul”.

Cum arată noul site al Arhiepiscopiei Bucureştilor. Foto credit: Captură arhiepiscopiabucurestilor.ro

La dezvoltarea noului site s-a ținut cont de două aspecte principale.

În primul rând, „mai mult de 50% din traficul generat pe site-ul Arhiepiscopiei Bucureștilor provine de la dispozitive mobile, iar site-ul vechi nu era deloc optimizat în acest sens”.

În al doilea rând, „secțiunile cele mai accesate din site sunt anunțurile pentru posturile clericale sau administrative vacante și secțiunea de știri, existând luni când traficul cumulat al celor două secțiuni depășea 80% din numărul de accesări”, a explicat Secretarul Sectorului Exarhat.

Luând în considerare cele două aspecte „s-a optimizat experiența de accesare a anunțurilor, de fapt s-a schimbat complet această secțiune, iar pe site-ul nou știrile sunt altfel grupate și mult mai ușor de accesat”.

Obiective viitoare

Având în vedere flexibilitatea platformei pe care a fost dezvoltat site-ul se doreşte ca pe viitor să fie adăugate noi funcţionalităţi.

„Dorim să realizăm o hartă interactivă a tuturor parohiilor și mănăstirilor din Arhiepiscopia Bucureştilor cu o funcționalitate care se numește proximitate”.

„Atunci când un utilizator accesează această hartă de pe un dispozitiv mobil are opțiunea să vadă în preajma sa ce biserici sau ce mănăstiri există”, a mai spus coordonatorul proiectului.

„În plus, dorim completarea site-ului cu materiale multimedia. Lucrul acesta va continua în coordonare cu Trinitas TV pentru urcarea pe site a documentarelor despre mănăstirile Arhiepiscopiei”.

De asemenea, tot în planurile de viitor care vizează extinderea acestui proiect se numără şi dezvoltarea unei aplicaţii de mobil care va permite accesarea mult mai facilă a site-ului.

Foto credit: Basilica.ro

Comentarii Facebook


Știri recente