Joi, 30 octombrie 2014, a fost sfinţit noul sediu al Societăţii Ortodoxe a Femeilor Române (SOFR), filiala Iaşi, informează Ziarul Lumina. Slujba a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Evenimentul a marcat şi împlinirea a 20 de ani de activitate a SOFR – filiala Iaşi, de la reînfiinţarea din timpul arhipăstoririi ca Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei a Preafericitului Părinte Patriarh Daniel.
Din soborul de slujitori ce l-a însoţit pe IPS Mitropolit Teofan au făcut parte şi arhim. Hrisostom Rădăşanu, consilierul educaţional al Arhiepiscopiei Iaşilor, precum şi pr. Eugen Sebastian Teacu, director al Centrului de formare şi inovare patronat de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei şi inspector eparhial al Arhiepiscopiei Iaşilor. La finalul slujbei de binecuvântare a noului sediu, a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru toate membrele SOFR trecute la Domnul.
În cuvântul rostit cu acest prilej, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei a apreciat activitatea misionară derulată de membrele SOFR: „Au trecut 20 de ani şi, iată, putem spune că există o prezenţă în arealul misionar al Bisericii şi al ţării al femeilor române ortodoxe. În numele Sfintei Mitropolii, vă mulţumim pentru aceasta dumneavoastră, doamnelor, şi-L rugăm pe Dumnezeu să vă dăruiască putere în continuare ca să vă îndepliniţi datoria de creştină, în primul rând la casele dumneavoastră. Societatea s-a înfiinţat, a rămas în ascultarea Bisericii şi îşi împlineşte smerit, dar cu eficacitate crescândă lucrarea ei“. De asemenea, a fost citit de doamna Doina Coruţă, membră SOFR Iaşi, mesajul Preafericitului Părinte Patriarh Daniel trimis la acest moment aniversar, mesaj intitulat „Femei harnice în misiunea Bisericii“.
Noul sediu al instituţiei se află în incinta Şcolii „Varlaam Mitropolitul“, şcoală patronată de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei. „În acest spaţiu funcţionează o şcoală care are deja un renume deosebit de frumos şi de important în spaţiul cultural ieşean. Face parte dintr-un set de clădiri care au aparţinut în perioada interbelică liceului ortodox de fete, o instituţie de învăţământ deosebit de importantă în istoria Iaşului“, ne-a precizat Margareta Vlad, preşedintele SOFR Iaşi.
La final, au fost acordate diplome tuturor celor care au sprijinit de-a lungul anilor activitatea societăţii.