Noul prim ministru georgian binecuvântat de Patriarhul Ilia

La o săptămână de la preluarea conducerii Guvernului Georgiei, primul ministru Giorgi Gakharia a mers într-o vizită oficială la Patriarhul Ilia al II-lea.

Preafericitul Părinte Ilia l-a primit pe premier duminică la sediul Patriarhiei Georgiei.

Patriarhul Georgiei l-a binecuvântat pe Giorgi Gakharia și i-a urat succes în noua funcție, a transmis Administrația Guvernului Georgiei citată de site-ul de știri Agenda.

Gakharia a preluat oficial funcția de premier pe 8 septembrie, după retragerea lui Mamuka Bakhtadze.

Patriarhul Ilia al II-lea a fost desemnat de CNN în 2010 „persoana cea mai de încredere din Georgia”. Preafericirea Sa a obținut cel mai mare grad de încredere și într-un sondaj al Institutului Național Democratic pentru Afaceri Internaționale din noiembrie 2013.


Foto credit: Guvernul Georgiei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente

Curs de muzică bizantină la Baia Mare

Băimărenii interesați de muzica bizantină au posibilitatea de a deprinde tainele cântării bisericești bizantine prin participarea la cursul organizat de Asociația Culturală „Theologos”. Asociația „Theologos” în parteneriat cu Grupul psaltic „Theologos” al Episcopiei Maramureșului și…

Martie, Luna pentru Viață la Iași: Program

Martie 2020 va fi Luna „Pentru viață. Pentru părinți, pentru copii”, anunță România pentru Viață. Peste 900 de localități din România și Republica Moldova vor avea manifestări dedicate acestei cauze, iar punctul culminant va fi…