Noul preot militar al Garnizoanei Bistrița, instalat de Mitropolitul Andrei

Noul preot militar al Garnizoanei Bistrița, Pr. Cristian Marțian, a fost instalat miercuri, 11 ianuarie 2017, în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Andrei, Mitropolitul Clujului. Ceremonialul militar a început la ora 15:00 la sediul Comandamentului Brigăzii 81 Mecanizată General Grigore Bălan, informează radiorenasterea.ro

În cadrul ceremonialului, Înaltpreasfinţitul Andrei a oficiat o slujbă de Te-Deum și a rostit un cuvânt în care a vorbit despre legătura dintre Biserică și Armată, oferind exemple concrete din Sfânta Scriptură de ostași apropiați de Dumnezeu.

Părintele exarh al mănăstirilor din cadrul Arhiepiscopiei Clujului, Arhimandritul Dumitru Cobzaru, a dat citire deciziei de numire, iar la final Înaltpreasfințitul Andrei i-a înmânat Părintelui Cristian Marțian Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheile Bisericii.

Ceremonialul desfășurat pe platoul din incinta garnizoanei Bistrița s-a încheiat cu defilarea militarilor garnizoanei. Au luat parte la manifestare reprezentanți ai autorităţilor publice judeţene şi locale și ai instituţiilor judeţene din Sistemul Naţional de Apărare Ordine Publică şi Siguranţă Naţională.

Comentarii Facebook


Știri recente