Noul consulat de la Haifa, operațional din octombrie. Sediul a fost sfințit de reprezentantul Patriarhiei Române

Reprezentantul Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, Arhim. Teofil Anăstăsoaie, a binecuvântat joi sediul noului Consulat General al României de la Haifa, care va fi operațional din data de 1 octombrie.

La invitația Excelenței Sale Dl Ion Mihai, Consulul General al României în Haifa, Părintele Teofil Anăstăsoaie a oficiat o slujbă de sfințire a clădirii în care va funcționa consulatul și a binecuvântat întreaga echipă care va deservi noua secție consulară românească.

Reprezentantul Patriarhiei l-a felicitat pe noul consul și i-a urat succes.

„Am felicitat pe noul Consul general,  E.S. Dl Ion Mihai pentru toata strădania depusă în deschiderea acestui Consulat General și i-am urat succes în misiune alături de întreaga echipă de colaboratori. I-am oferit, în semn de binecuvântare din partea Reprezentanței Bisericii Ortodoxe Române, o icoană cu Sfântul Cuvios Ioan Iacob Românul, frumos lucrată în sidef, pentru a fi ocrotiți și ajutați în continuare”, a declarat pentru Basilica.ro Arhim. Teofil.

Arhim. Teofil Anăstăsoaie oferă ES Ion Mihai o icoană cu Sf. Ioan Iacob. ©Reprezentanța Patriarhiei Române la Locurile Sfinte

Locația noului consulat este pe Str. Habakim, Nr. 3, la poalele muntelui Carmel, în apropiere de obiective biblice și de pelerinaj: orașul Nazaret, Muntele Tabor și orașul Tiberias.

În Israel mai există un consulat românesc, la Tel Aviv.


Foto credit: Reprezentanța Patriarhiei Române la Locurile Sfinte

Comentarii Facebook


Știri recente