Noua fabrică de lumânări de la Craiova pusă sub ocrotirea Sfintei Lucia

Noua fabrică de lumânări a Arhiepiscopiei Craiovei a fost sfințită săptămâna trecută în prezența Mitropolitului Irineu care a așezat sub ocrotirea Sfintei Lucia toată activitatea și pe cei 10 angajați.

„Urăm celor care se vor osteni aici să aibă întotdeauna protecția lui Dumnezeu, ajutorul Maicii Domnului și al Sfintei Lucia care își are numele de la lumină și care luminează pe cei care se roagă ei cu credință”, a spus ierarhul joi la slujba de sfințire.

Noul sediu se află în apropierea Seminarului Teologic din Craiova și dispune de instalații și utilaje moderne pentru producerea de lumânări din ceară și parafină, spații pentru depozitare și birouri administrative.

IPS Irineu la fabrica de lumânări a Arhiepiscopiei Craiovei. ©Mitropolia Olteniei

Cei zece angajați sunt coordonați de Arhid. Bogdan Fântână, directorul fabricii, informează Mitropolia Olteniei.

După slujba de sfințire, Mitropolitul Irineu al Olteniei a subliniat că lucrătorii fabricii pregătesc „lumini pentru toți credincioșii din Arhiepiscopia Craiovei” și acest lucru presupune o conduită aparte.

„Lucrarea dumneavoastră este deosebit de importantă, cu o semnificație duhovnicească. Pentru aceasta, lucrarea de aici trebuie să fie întotdeauna însoțită de rugăciune, de meditație, de viață curată și de post”, a spus ierarhul.

La final, Mitropolitul Irineu a mulțumit celor care au făcut eforturi pentru realizarea proiectului.

Foto credit: Mitropolia Olteniei

Comentarii Facebook


Știri recente