Nouă apariție editorială

La Editura Trinitas a Patriarhiei Române a apărut volumul al doilea al cunoscutei lucrări a părintelui Prof. Univ. Dr. Nicolae Necula, ”Tradiție și înnoire în slujirea liturgică”.

Cartea continuă reeditarea unor serii de volume, articole și studii publicate anterior de autor, în care acesta identifică și clasifică problemele majore cu care se confruntă Biserica în privința cultului divin.

În cuvintele autorului, „cultul Bisericii Ortodoxe este tot ce avem mai de preț în trăirea noastră creștină, tezaurul care exprimă admirabil învățătura noastră de credință și care dă consistență și identitate credinței noastre.”

Lucrarea impresionează prin bogăția subiectelor tratate, autorul făcând apel de fiecare dată la Învățătura de credință ortodoxă, la Sfânta Scriptură, la Tezaurul liturgic și la Tradiția ortodoxă.

Temele abordate sunt de actualitate, prezentate într-un limbaj clar, uneori critic, sistematic, bine documentat și responsabil analizat din perspectivă pastoral-misionară.

Cartea părintelui Necula este un îndreptar foarte util preoților, dar și tinerilor teologi sau credincioșilor care vor să înțeleagă sensul și formele corecte ale vieții liturgice ortodoxe.

Volumul poate fi cumpărat de la de la Librăria Cărţilor Bisericeşti (Intr. Miron Cristea nr. 6), Magazinul „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Kreţulescu), Galeriile „Cuvântul Vieţii” (Calea Victoriei, Nr. 28), Magazinul „Librăria Ortodoxă” (Bdul Regina Maria, Nr.1) sau prin comandă pe internet la adresa [email protected]

Comentarii Facebook


Știri recente