Nouă apariție editorială

O întrunirea a unui Sinod al Bisericii Ortodoxe este un deziderat al tuturor bisericilor locale și, se pare, este pe care de a se împlini cât mai curând.

Pentru pregătirea acestei viitoare întâlniri în cadrul căreia se vor discuta cele mai importante probleme cu care se confruntă Ortodoxia mondială și lumea în general au fost organizate mai multe întâlniri preliminare de dialog.

Editura Basilica a publicat recent, sub coordonarea Pr. Prof Dr. Viorel Ioniță, o lucrare esențială pentru toți cei interesați de dinamica Ortodoxiei și de viața Bisericii din care toți facem parte. Cartea cuprinde hotărârile întrunirilor panortodoxe din 1923 până în 2009, întruniri menite să difinitiveze cât mai detaliat temele pe care le va dezbate Sfântul și Marele Sinod al Bisericii Ortodoxe.

Volumul poate fi cumpărat de la Librăria Cărților Bisericești (Intr. Miron Cristea nr. 6), Librăria „Ortodoxia” (Calea Victoriei nr. 45, lângă biserica Krețulescu), Galeriile „Cuvântul Vieții”, prin comandă pe internet la adresa [email protected], precum și de la pangarele bisericilor și mânăstirilor din cuprinsul Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Comentarii Facebook


Știri recente