Noua Adunare Eparhială a Arhiepiscopiei Bucureştilor: Au fost aleşi 10 clerici şi 20 de mireni în 10 circumscripții electorale

În Arhiepiscopia Bucureştilor s-au desfăşurat joi, 12 mai 2022, lucrările pentru alegerea membrilor clerici şi mireni ai Adunării Eparhiale, mandatul 2022-2026.

Pentru un mandat de patru ani în fiecare circumscripţie au fost aleşi câte un cleric şi doi mireni.

În cele 10 circumscripții electorale ale eparhiei au fost aleşi 10 clerici şi 20 de mireni, care vor reprezenta preoții şi credincioșii eparhiei în Adunarea Eparhială, Consiliul Eparhial şi în Adunarea Națională Bisericească.

În prima etapă au fost desemnaţi clericii, iar în a doua etapă au fost aleşi mirenii. Pentru fiecare circumscripție electorală a fost desemnat un preşedinte care să conducă lucrările.

Lucrările s-au desfășurat conform regulamentelor bisericești în vigoare şi hotărârii Sfântului Sinod.

Au fost aleşi preoți care s-au remarcat prin activitatea pastorală, administrativ-gospodărească și filantropică desfășurată, precum și mireni implicați în misiunea Bisericii, și cu viață morală exemplară.

„Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, au avut loc alegeri pentru organismele eparhiale. În anul 2022 expiră mandatul acestor organisme în toată Patriarhia Română. Prin urmare, fiecare eparhie a organizat astfel de alegeri”.

„Alegerea membrilor clerici şi mireni este foarte importantă întrucât Adunarea Eparhială este organismul deliberativ la nivel eparhial şi cele mai multe responsabilităţi la nivelul eparhiei sunt aprobate în şedinţa anuală a Adunării Eparhiale. Dintre membrii ei, o parte se constituie Consiliul eparhial, iar trei dintre ei sunt aleşi pentru Adunarea Naţională Bisericească”.

„Nădăjduim că aceste alegeri vor fi, aşa cum spunea şi Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, de real folos activităţii din cadrul Arhiepiscopiei Bucureştilor şi o bucurie pentru Biserică”, a precizat la Radio Trinitas Pr. Cons. Dumitru Ştefănescu de la Sectorul administrativ-bisericesc al Arhiepiscopiei Bucureştilor.

Cele 10 circumscripții în care au avut loc alegeri au fost:

  1. Protoieriile Sector 1 și Sector 6 Capitală, la biserica Parohiei „Sfânta Vineri” din Drumul Taberei;
  2. Protoieria Sector 2 Capitală, la biserica Parohiei Icoanei;
  3. Sector 3 Capitală la biserica Parohiei „Acoperământul Maicii Domnului”‑Titan;
  4. protoieriile Sector 4 și Sector 5 Capitală, la biserica Parohiei Șerban Vodă;
  5. Protoieria Ilfov Nord, la biserica Parohiei Otopeni, județul Ilfov;
  6. Protoieria Ilfov Sud, la biserica Parohiei Bragadiru, județul Ilfov;
  7. protoieriile Ploiești Nord și Ploiești Sud, la biserica Parohiei „Sfântul Vasile”‑Ploiești, județul Prahova;
  8. Protoieria Câmpina, la biserica Parohiei „Sfântul Nicolae”‑Câmpina, județul Prahova;
  9. Protoieria Urlați, la biserica Parohiei „Sfinții Voievozi”‑Urlați;
  10. Vălenii de Munte, la biserica Parohiei Mănăstirea, județul Prahova.

Adunarea eparhială este organismul deliberativ pentru toate problemele administrative, culturale, social-filantropice, economice și patrimoniale ale eparhiei.

Aceasta este formată din 30 de reprezentanți ai clerului și ai credincioșilor mireni, pentru un mandat de patru ani, cărora li se adaugă Episcopul vicar sau Arhiereul vicar ca membru de drept și chiriarhul ca președinte.

Foto credit: Ziarul Lumina / Mihnea Păduraru

Urmăriți-ne pe Twitter: @AgentiaBasilica

Comentarii Facebook


Știri recente