Nou preot slujitor la Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Oravița

Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din Oraviţa a primit duminică, 19 octombrie, pe noul preot slujitor, Marinel Zenovie Bobescu, ce a slujit credincioşii Parohiei „Naşterea Maicii Domnului” din Răchitova (sat aparţinător oraşului Oraviţa). La vreme de seară, s-a oficiat slujba Vecerniei, de către părintele Petru Berbentia, protopopul Reşiţei, alături de un sobor de preoți. Biserica parohială a devenit neîncăpătoare, credincioşii dorind astfel să mulţumească preotului ce i-a slujit atâţia ani şi să primească cu bucurie şi cu încredere tânărul preot numit aici.

După 22 de ani de slujire şi conducere a parohiei din Oraviţa Montană şi după 44 ani de slujire în ogorul Domnului, pr. ic. stavr. Ion-Doru Găvădină a ieșit la pensie.

După otpustul slujbei, părintele protopop, a adus un gând de mulţumire preotului pensionat şi a subliniat faptul că sprijinul lui pentru mersul bun al parohiei trebuie să fie şi în continuare. De asemenea, a oferit noului preot Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce şi Liturghierul, ca şi simbol a misiunii ce trebuie să o desfăşoare de acum înainte, îndemnând la responsabilitate şi bună colaborare între preoţi şi credincioşi.

A vorbit apoi părintele Ion-Doru Găvădină, mulţumind tuturor celor prezenţi pentru colaborarea ce au avut-o, amintind despre bunele relaţii ce le-a avut cu toţi creştinii parohiei. Părintele Găvădină şi-a manifestat deschiderea pentru a ajuta la rezolvarea problemelor parohiei, dar şi despre disponibilitatea de a sprijini preoţii în toate acţiunile desfăşurate în parohie.

Preotul paroh al bisericii, părintele Ionuţ-Iulius Guiman, şi-a exprimat apoi bucuria de a avea un tânăr coleg ce a desfăşurat o activitate fructuoasă în parohia în care a funcţionat şi şi-a manifestat speranţa că împreună vor face tot ce e posibil pentru desfăşurarea activităţilor religioase dar şi culturale şi sociale în care este angrenată parohia.

La final, părintele Marinel Zenovie Bobescu şi-a exprimat bucuria de a sluji la această frumoasă biserică şi a promis că va fi un bun colaborator al tuturor celor ce doresc binele bisericii strămoşeşti.

(Articol realizat de Diac. Pavel Canea)

Comentarii Facebook


Știri recente