Nou Patriarh în Biserica Ortodoxă Coptă din Egipt

Noul papă și patriarh al Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt, Tawadros al II-lea, a fost întronizat duminică în cadrul unei ceremonii impresionante care a avut loc în Catedrala coptă „Sfântul Marcu” din Cairo.

Patriarhul, în vârstă de 60 de ani, a fost ales pe 4 noiembrie ca succesor al fostului Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt, Shenouda al III-lea, trecut la Domnul în luna martie a acestui an.

Noul patriarh nu s-a adresat participanților la ceremonie. Un ierarh al Sinodului a dat însă citire mesajului Întâistătătorului în care acesta se angajează să lucreze pentru binele Egiptului, cu musulmanii și creștinii deopotrivă.

Creștinii din Egipt reprezintă aproximativ 10 la sută din totalul unei populații de 83 de milioane de oameni, constituind cea mai mare comunitate creștină unică din Orientul Mijlociu.

Comentarii Facebook


Știri recente

Premianții concursului național catehetic au ajuns la București: „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat PS Varlaam

Preasfințitul Părinte Varlaam Ploieșteanul s-a întâlnit vineri cu câștigătorii Concursului Național Catehetic. „Să rămâneți în suflet copii toată viața”, le-a urat în încheierea discursului Episcopul vicar patriarhal. Întâlnirea a avut loc la Centrul de Formare…