Nou locaș de cult la Parohia Recea din Episcopia Sălajului

De sărbătoarea Sfinților Apostoli Petru și Pavel, credincioșii Parohiei Recea din Episcopia Sălajului, au îmbrăcat haine de sărbătoare. În această zi, s-a aflat în mijlocul lor Preasfințitul Părinte Petroniu, prilej cu care Preasfinția Sa a binecuvântat lucrările efectuate la noul locaș de cult al parohiei, a precizat Arhid. Adrian Onica.

Evenimentul a fost unul însemnat, întrucât în această săptămână s-a slujit pentru prima dată Sfânta Liturghie în această biserică. În continuate, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie înconjurat de un sobor de preoți și diaconi. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a hirotonit pe părintele diacon Florian Șandor preot pe seama Parohiei Sărmășag, Protopopiatul Șimleu Silvaniei. De asemenea, la finalul Sfintei Liturghii au fost sfințite și clopotele care vor fi montate în turlele noii biserici.

Piatra de temelie a bisericii cu hramul Sfântul Mucenic Dimitrie a fost sfințită în anul 2002. Motivul pentru care s-a purces la ridicarea unei noi biserici a fost dat de faptul că vechea biserică era amplasată pe un teren care a început să alunece așa încât biserica a început să crape și să se desprindă bucăți de tencuială. În aceste condiții credincioșii nu mai erau în siguranță în vechea biserică. Lucrările au fost inițiate de către vechiul preot paroh Miron Pop, până în primăvara acestui an când părintele s-a pensionat. În luna mai a fost numit preot paroh Părintele Mihai Dobocan. În mai puțin de o lună de zile, Preacucernicia Sa a reînceput lucrările la biserică, după ce mai multă vreme acestea stagnaseră din cauza lipsei de fonduri, astfel încât s-a reușit realizarea condițiilor necesare săvârșirii slujbelor în noua biserică.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Petroniu a acordat mai multe diplome de apreciere principalilor ctitori ai noului locaș de cult.

Comentarii Facebook


Știri recente