Nou altar de rugăciune la Cristian

Credincioșii din localitatea Cristian, județul Brașov, au un nou spațiu liturgic, în care au posibilitatea să se roage și să participe la slujbele religioase. La demisolul bisericii în construcție din localitatea brașoveană a fost amenajată recent o capelă și a fost sfințită de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, informează Ziarul Lumina, Ediția de Transilvania.

Slujba de sfințire prin care capela a fost inaugurată a avut loc în după-amiaza Duminicii Sfinților Români, când IPS Mitropolit Laurențiu a venit la Cristian și a fost întâmpinat de credincioșii de aici împreună cu preoții parohi și autoritățile locale. Biserica nouă din localitate se află într-un stadiu avansat al construcției și poartă hramul „Pogorârea Sfântului Duh”. Celor doi parohi din Cristian, pr. lect. univ. dr. Sorin Dobre și pr. Nicolae Floroiu, li s-au adăugat la slujba de sfințire protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, protopopul de Bran-Zărnești, Gheorghe Colțea, protopopul de Întorsura Buzăului, pr. Florin Tohăneanu, și alți slujitori ai sfintelor altare din împrejurimi. Răspunsurile liturgice au fost date de corul bisericii vechi din Cristian, condus de pr. Sorin Dobre.

După sfințirea spațiului liturgic, IPS Mitropolit Laurențiu a felicitat comunitatea de la Cristian pentru susținerea lucrărilor de la noua biserică și pentru amenajarea acestei capele. Ierarhul i-a îndemnat pe credincioși să fie în continuare alături de preoții lor, pentru ca lăcașul de cult să fie finalizat în viitorul apropiat.

„Am urmărit în timp lucrările săvârșite aici și mai ales această parte de început care ne oferă un spațiu prielnic pentru a începe lucrările spirituale din parohia dumneavoastră, la un nou altar. Nu întâmplător a rânduit Dumnezeu ca astăzi, când ne aflăm în Duminica Sfinților Români, să mai adăugăm un loc de rugăciune, un loc sfințit și sfințitor pentru dumneavoastră, credincioșii din această localitate”, a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Sfințire de troiță

Piatra de temelie pentru Biserica „Pogorârea Sfântului Duh” din Cristian a fost așezată de IPS Mitropolit Laurențiu în 2007, iar lucrările de zidire au început imediat. „Ideea construirii unei noi biserici aici, în Cristian, dăinuie de ani de zile. În anii ’60 s-a cumpărat o casă pentru amenajarea unui spațiu liturgic, dar proiectul nu s-a concretizat. După ’90 am inițiat achiziționarea unui teren și am pornit mai târziu lucrările de zidire. După 230 de ani de la zidirea vechii biserici, am trăit o mare bucurie astăzi, când am inaugurat al doilea sfânt altar de rugăciune din localitatea noastră”, ne-a spus pr. Nicolae Floroiu.

După sfințirea capelei, ierarhul a sfințit o troiță la unitatea militară din Cristian, în prezența conducerii unității, militarilor și a angajaților din acest punct de lucru. În cadrul ceremoniei, a fost depusă o coroană de flori în amintirea eroilor patriei, iar garda de onoare a oferit o paradă militară.

Comentarii Facebook


Știri recente