Noi preoți duhovnici în Eparhia Târgoviștei

La Paraclisul Mitropolitan Kretzulescu din Târgoviște, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Nifon, Arhiepiscopul Târgoviștei a hirotesit miercuri, 12 iunie 2013, patru tineri preoți întru duhovnic, la eveniment luând parte, atât familiile acestora, cât și părinți consilieri și diaconi ai Centrului Eparhial.

În cuvântul său de învățătură, potrivit Biroului de Presă al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Înaltpreasfinția Sa a vorbit noilor duhovnici de importanța slujirii lor pastorale, la parohii, prin intermediul Sfintei Taine a Mărturisirii, prin care se oferă harul tămăduirii și împăcării credincioșilor, pentru o deplină integrare și participare la viața duhovnicească a Trupului Tainic al Domnului Hristos. Pentru o autentică slujire misionară și pastorală, Biserica noastră are nevoie de buni și înțelepți duhovnici, care, cu echilibru și înțelegere, să călăuzească poporul lui Dumnezeu încredințat lor.

La finalul ceremonialului, Înaltpreasfinția Sa a îndemnat pe tinerii preoți să slujească Biserica noastră strămoșească, cu bucuria tinereții și a entuziasmului lor, sprijinindu-se pe bunele cunoștințe teologice dobândite în cadrul studiilor teologice

Comentarii Facebook


Știri recente