Noi duhovnici în Arhiepiscopia Craiovei

Trei preoți din Arhiepiscopia Craiovei au primit, astăzi, 12 aprilie 2013, hirotesia întru duhovnicie de la Înaltpreasfințitul Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei. Evenimentul a avut loc la Paraclisul mitropolitan „Toți Sfinții” din incinta Centrului eparhial. Prin hirotesie, preoții au primit astfel darul duhovniciei prin care pot săvârși Taina Sfintei Spovedanii. Este vorba despre preoții: Marian Radu, de la Parohia Căpinteni – Florești, județul Gorj, Cosmin Sanda, de la Parohia Radovan, județul Dolj și Bogdan Samfira, de la Parohia „Izvorul Tămăduirii” din orașul Calafat, județul Dolj, a precizat Gheorghe Cioiu.

În cuvântul rostit după săvârșirea slujbei de hirotesie, IPS Irineu i-a îndemnat pe cei trei slujitori ai Altarului să fie cu adevărat părinți duhovnicești pentru credincioșii încredințați spre păstorire.

„Trebuie ca toate aceste daruri pe care Dumnezeu vi le-a dat să le desăvârșiți prin osteneală, prin rugăciune și dragoste. Siliți-vă ca în parohiile ce v-au fost încredințate să fiți cu adevărat păstori duhovnicești pentru toți credincioșii, de la copii, tineri și până la cei în vârstă, pentru că toți sunt chemați să moștenească Împărăția Cerurilor. Să cercetați Sfânta Scriptură și celelalte cărți bisericești și, foarte important, să aveți la rândul dumneavoastră duhovnic. Pentru că duhovnicul este atât purtător de Duh Sfânt, dar și un confident, un prieten adevărat care ne dă sfatul cel mai bun atunci când avem nevoie”, a spus Înaltpreasfinția Sa.

La final, cei trei preoți au primit ca dar din partea IPS Irineu câte un Molitfelnic și o Sfântă Cruce.

Comentarii Facebook


Știri recente