Noi activități pentru tinerii din Mitropolia Moldovei și Bucovinei

Sinodul Mitropolitan al Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, întrunit în data de 5 iunie 2019 la Mănăstirea Neamț, a aprobat o serie de propuneri ce vizează activitățile dedicate tinerilor.

Astfel, în perioada 27-31 iulie 2019, satul băcăuan  Hârja din comuna Oituz va fi gazda proiectului „Satul românesc văzut prin ochii copilăriei. Vatra satului românesc vs. Rețelele de socializare”.

Asociația „Sf. Voievod Ștefan cel Mare – Hârja”, prin cele cinci centre de activitate cu tinerii va organiza acest proiect menit să readucă în actualitate importanța satului românesc.

Un alt eveniment care-i va purta pe tineri pe „Pe urmele Sfinților Nemțeni” este pelerinajul pedestru care se va desfășura în perioada 1-6 august 2019. Grupuri de tineri vor experimenta pelerinajul primelor veacuri creștine, având ocazia să se roage la mănăstirile din ținutul Neamțului. Evenimentul este la cea de- a V- a ediție.

Aflată la a II- a ediție, Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova (ITOM) se va organiza și în 2019. Întâlnirea anuală va fi găzduită pe rând de eparhiile din Mitropolia Moldovei și Bucovinei.

La prima ediție desfășurată între 24- 26 august 2018 la Iași au participat peste 1600 de tineri, dintre care 400 din Basarabia, Bucovina, Timoc şi Voievodina.

De asemeni, sinodul mitropolitan a aprobat cererea Episcopiei Hușilor de a completa slujba Sfintei Mari Mucenițe Chiriachi, ocrotitoarea Eparhiei Hușilor.

Citește și 170 tineri merg pe jos spre Ceahlău, „Pe urmele sfinților nemțeni”

Foto credit: Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente