170 tineri merg pe jos spre Ceahlău, „Pe urmele sfinților nemțeni”

170 tineri din județele Iași, Botoșani și Neamț se află zilele acestea într-un pelerinaj pedestru spre așezămintele spirituale din ținutul Neamțului.

Pelerinajul, aflat la ediția a patra, are ca destinație finală Vârful Toaca de pe Muntele Ceahlău. Tinerii vor participa la mănăstirea aflată acolo la Sfânta Liturghie oficiată de praznicul Schimbării la Față, 6 august 2018.

Trei grupuri au plecat deja „Pe urmele sfinților nemțeni” și un al patrulea grup li se va alătura joi, cu plecare din localitatea nemțeană Galu.

În fiecare dimineaţă tinerii participă la Sfânta Liturghie la câte o biserică aflată pe traseu, iar seara vor fi cazaţi la parohiile pe unde vor trece.

Pelerinajul „Pe urmele sfinților nemțeni”  este organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Teofan, și are în acest an patru puncte de plecare: Iași, Piatra Neamț, Botoșani și Galu (Ceahlău).

Potrivit Doxologia, plecarea grupului din  Iași a fost precedată de participarea la Sfânta Liturghie în Catedrala Veche „Sfântul Gheorghe”. Grupul din Iași este format din 50 tineri care au de parcurs pedestru aproximativ 170 km.

Foto credit: Pelerinajul pedestru „Pe urmele Sfinților nemțeni” / Facebook 

Comentarii Facebook


Știri recente