Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova: Programul complet al primei ediții

Peste 1600 de tineri, dintre care 400 din Basarabia, Bucovina, Timoc şi Voievodina, vor participa la Iaşi în perioada 24-26 august 2018 la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova.

Prima ediție ITOM este organizată de Arhiepiscopia Iașilor prin Departamentul Misiune pentru Tineret al Sectorului de Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală, împreună cu filialele din Iași ale Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR) și Asociației Tineretul Ortodox Român (ATOR).

Tema evenimentului va fi „Unitatea – izvor de putere și înțelepciune pentru tineri. Despre valorile care unesc un neam”.

Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova

Deschiderea oficială ITOM 2018 va avea loc vineri, 24 august 2018, de la ora 18:00, la Catedrala Mitropolitană din Iași. Toate delegațiile prezente la Iași vor defila în fața publicului într-o paradă a steagurilor.

Principalele evenimente ale acestei ediții vor fi:

  • Conferința susținută de Dan Puric, sâmbătă, 25 august 2018, de la ora 18.00, în Grădina Palas; intrarea liberă;
  • Festivalul Bucuriei, în Grădina Palas:
  • Târgul Meșterilor Populari, sâmbătă-duminică, 25-26 august 2018, în intervalul orar 12.00-21.00 – va cuprinde și ateliere demonstrative ale meșterilor populari din zona Moldovei;
  • Concertul Unirii, duminică, 26 august 2018, de la ora 14.00; invitați speciali: Ansamblul Folcloric Ștefan Vodă din Republica Moldova condus de Maestrul Tudor Ungureanu, alături de Fetele din Botoșani, Dumitrița Șinița și Emanuel Băiceanu;
  • Sfânta Liturghie, duminică, 26 august 2018, ora 09.00, la Catedrala Mitropolitană;
  • Închiderea evenimentului, duminică, 26 august 2018, ora 15.30, Grădina Palas.

Biserica își propune să fie mai aproape de tineri

Această întâlnire este un prilej pentru a propune, sugera opțiuni de viață care să dea tinerilor un sens, este un prilej pentru a oferi răspunsuri la întrebările fundamentale ale vieții, precizează comunicatul remis Agenției de știri Basilica. Astfel, Biserica își propune să fie mai aproape de tineri, să îi asculte, să le răspundă la întrebări.

Potrivit organizatorilor, evenimentul de la Iași vine ca răspuns la dorința tinerilor de a participa la un eveniment similar cu Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși din 2017.

„ITO Iași 2017 a creat în rândul tinerilor noștri o stare de emulație, de încredere, de curaj, dar și de așteptare. Își doresc să trăiască din nou ceea ce au trăit la Iași anul trecut”, a spus Arhim. Nicodim Petre, consilier în cadrul sectorului Misiune, Statistică și Prognoză Pastorală al Arhiepiscopiei Iașilor.

Programul detaliat al ITOM 2018 poate fi consultat în comunicatul de presă.

Foto credit: Doxologia

Comentarii Facebook


Știri recente