Noaptea bisericilor deschise și prima Liturghie în noua Biserică a Parohiei din Chemnitz

În Duminica Sfinților Români și a Sfinților de pe teritoriul Germaniei, în Parohia din Chemnitz a fost oficiată pentru prima oară Sfânta Liturghie într-un nou locaș. Acesta a fost pus la dispoziție de Domnul Horst Fries, fiind renovat de credincioșii parohiei.

În data de vineri, 16 iunie 2017, după o muncă asiduă, locașul de cult a fost renovat și înzestrat cu cele necesare pentru a-și primi oaspeții. Noaptea bisericilor deschise se desfășoară în Chemnitz la fiecare 2 ani.

În Biserica ortodoxă românească din Chemnitz programul a început cu vizualizarea unui film documentar despre Sfântul Munte Athos. Apoi, a urmat un recital cu cântece liturgice tradiționale, susținut de cantorul parohiei, Domnul Ioan-Cristian Pavăl. Programul a continuat cu slujba Vecerniei susținută preponderent în limba germană, pentru oaspeții care în majoritate erau nemți. După fiecare secțiune a programului, precum și la final, au urmat discuții duhovnicești cu participanții, ne-a transmis Ieromonah Athanasie Ulea.

Duminica Tuturor Sfinților Români și a celor de pe teritoriul Germaniei a fost un prilej de mare bucurie pentru credincioșii din Chemnitz. Acum s-a sărbătorit pentru prima oară Sfânta Liturghie în noul locaș de cult.

Credincioșii se pregătesc deja pentru sfințirea bisericii care va avea loc în data de 09 iulie cu ocazia hramului, când Mitropolitul Serafim va vizita parohia.

La eveniment sunt așteptați oaspeți de la toate parohiile din jur.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns


Știri recente