Nepsis Italia a aniversat un deceniu de activitate

La Roma a avut loc vineri Congresul Aniversar Nepsis Italia cu ocazia împlinirii a 10 ani de existență a Filialei Nepsis din Peninsula italică.

În deschiderea evenimentului de la complexul Seraficum din Capitala Italiei, Preasfințitul Părinte Siluan, Episcopul Ortodox Român al Italiei a oficiat o slujbă de Te Deum.

În deschidere, ierarhul a vorbit celor prezenți despre celei mai importante realizări ale tinerilor Nepsis din ultimul deceniu.

„În zece ani Nepsis Italia a trăit multe bucurii, văzând tineri care s-au apropiat de Dumnezeu, care s-au bucurat de credință sau de programul Școala de duminică, de Festivalul bucuriei, de Zilele portului popular, de taberele de vară sau de iarnă și de târgul de carte dedicat catehezei”.

Conform Părintelui Constantin Necula, care a conferențiat celor tinerilor despre „Credința ca exercițiu de mărturisire a unității”, întâlnirea a reprezentat „un efort de a strânge unitatea țării, unitatea credinței și de a dovedi că România din diaspora e vie și dăruiește României de acasă un puls de energie pozitivă”.

„Aș fi vrut să vedeți zâmbetele, bucuria și dragostea lor pentru ceea ce înseamnă Românie și Ortodoxie”, a declarat părintele Constantin Necula pentru Trinitas Tv.

După conferință, participanții au vizionat filmul documentar „Nepsis Italia 10 ani”.

La final, Corul Seminarului Teologic din Botoșania a susținut un concert de colinde, iar Peasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania susținut un cuvânt de încheiere.

Foto credit: Episcopia Italiei

Comentarii Facebook


Știri recente