Ne pregătim sau nu, întâlnirea cu Hristos va avea loc, reaminteşte Episcopul Antonie

Întâlnirea cu Hristos de la sfârşitul vieţii noastre este o certitudine; va avea loc indiferent dacă ne pregătim sau nu, a afirmat Episcopul Antonie de Bălţi în predica adresată sâmbătă cu prilejul sărbătorii Întâmpinării Domnului (calendarul iulian nerevizuit).

Fapt pentru care ierarhul a îndemnat să transformăm viaţa pământească într-o pregătire continuă pentru clipa respectivă.

„Viaţa este timpul de pregătire pentru acest moment pe care nimeni nu-l poate evita. Trebuie să reţinem acest adevăr indiferent de faptul ne pregătim sau nu, întâlnire cu Hristos va avea loc”, a subliniat Preasfinţia Sa.

În omilia rostită la parohia Corlăteni, Republica Moldova, Părintele Episcop a vorbit şi despre modalităţile prin care noi ne întâlnim, pe drumul vieţii, cu Mântuitorul Iisus Hristos.

„În această viaţă ne întâlnim, tainic, cu Hristos în diferite moduri: în rugăciune, în Sfintele Taine, în ierurgii, atunci când ne întâlnim cu semenii noştri. Aceste momente trebuie să fie momente de bucurie, pentru că este o întâlnire specială, aparte”.

La finalul slujbei, ierarhul a mulţumit preotului paroh Valeriu Ursu şi comunităţii din Corlăteni pentru primirea ospitalieră şi pentru împreuna slujire.

Foto credit: Episcopia de Bălţi

Comentarii Facebook


Știri recente