Nașterea și creșterea de prunci reprezintă cariera cea mai aleasă pentru o mamă – Mitropolitul Teofan

Pornind de la exemplul Maicii Domnului, pe care a numit-o „chip al maternității desăvârșite”, Mitropolitul Teofan a spus duminică despre vocaţia femeii de a fi mamă că „nașterea și creșterea de prunci reprezintă cariera cea mai aleasă”.

„Slujirea fundamentală a femeii”, a evidenţiat ierarhul „este nașterea și creșterea de prunci”.

Cuvintele au fost rostite în omilia de la hramul mănăstirii Hadâmbu prilejuit de sărbătoarea Naşterea Maicii Domnului, 8 septembrie.

Totodată, în cadrul Liturghiei oficiate în altarul de vară al mănăstirii, Înaltpreasfinţia Sa a enumerat argumentele preacinstirii Maicii Domnului:

„O cinstim pe Maica Domnului pentru că Ea este chip al ascultării desăvârșite, al smereniei desăvârşite şi al maternității desăvârșite”, a spus ierarhul.

O cinstim, așadar, pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, pentru că ea este ocrotitoarea tuturor creștinilor.

Din soborul slujitor au făcut parte: părintele Nicodim Gheorghiţă, stareţul Mănăstirii Hadâmbu, arhim. Nichifor Horia, exarhul administrativ al Arhiepiscopiei Iaşilor, stareţi și preoți din Arhiepiscopia Iaşilor, informează doxologia.ro

În aceeaşi zi, Înaltpreasfinţitul Părinte Teofan a vizitat Aşezământul social-filantropic „Sfântul Ierarh Iosif cel Milostiv” al Mănăstirii Hadâmbu.

Foto credit: Constantin Comici/Doxologia.ro

Comentarii Facebook


Știri recente