Muzeul „Victor Babeş” se redeschide sâmbătă

Muzeul „Victor Babeş” se va redeschide sâmbătă pentru public, începând cu ora 10:00. Instituţia muzeală a fost închisă o scurtă perioadă de timp pentru reamenajarea expoziţiei principale: Victor Babeș (1854-1926). Principii, valori, moșteniri.

Muzeul Victor Babeș se află în partea de nord a capitalei, pe strada Andrei Mureșanu.

Printre exponate se numără exemplare din primele ediții ale lucrărilor doctorului: Les bactéries et leur role dans l’étiologie, l’anatomie et l’histologie pathologiques des maladies infectieuses (1885), Études sur la pellagre, Recherches sur les associations bactériennes du bacilli de la tuberculose (1888), Despre transmiterea proprietăților imunisante prin sângele animalelor imunisante (1895), Raport despre turbare (1912), Anatomie patologică generală (1921).

Victor Babeş

Victor Babeş a fost un renumit medic şi bacteriolog român, academician şi profesor universitar. Este unul din fondatorii microbiologiei moderne, autor al primului tratat de bacteriologie din lume: „Bacteriile şi rolul lor în anatomia şi histologia patologică a bolilor infecţioase”, scris în colaborare cu savantul francez A. V. Cornil în 1885.

Victor Babeş s-a născut la Viena, în 4 iulie 1854, și a murit în data de 19 octombrie 1926, la București. Sursă foto: Muzeul Municipiului Bucureşti.

A avut contribuţii importante în studiul leprei, difteriei, tuberculozei. A descoperit peste 50 de microbi şi a preconizat metode noi de colorare a bacteriilor şi a ciupercilor. A introdus vaccinarea antirabică şi a pus bazele seroterapiei în Romania.

Foto credit: Muzeul Municipiului Bucureşti

Comentarii Facebook


Știri recente