Muzeul Pr. Dumitru Stăniloae din București primește mașina sa de scris și alte obiecte care i-au aparținut

Mașina de scris a Părintelui Dumitru Stăniloae și alte obiecte care i-au aparținut vor ajunge în muzeul amenajat în cinstea marelui teolog la Parohia „Sfântul Gheorghe”-Vechi din centrul capitalei.

Obiectele au fost donate Patriarhiei Române de nepotul Părintelui Stăniloae, Dumitru Horia Ionescu, împreună cu un important fond de manuscrise și cărți.

La Muzeul „Pr. Prof. Dumitru Stăniloae” vor ajunge zeci de obiecte ale marelui teolog, icoane, diplome și distincții, cărți cu dedicații ale autorilor către părintele profesor sau cu ex libris-ul Pr. Prof. Dumitru Stăniloae.

Permanența Consiliului Național Bisericesc a hotărât ca obiectele amintite să fie predate Pr. Sorin Tancău, Parohul Bisericii „Sfântul Gheorghe”-Vechi pentru a fi integrate inventarului și patrimoniului Muzeului „Pr. Prof. Dumitru Stăniloae”.


Părintele Dumitru Stăniloae este unul dintre mărturisitorii Ortodoxiei în timpul regimului comunist propuși spre canonizare în anul 2025, când Biserica Ortodoxă Română împlinește 140 de ani de autocefalie și 100 de ani de la obținerea statutului de patriarhie. Vezi mai multe detalii biografice aici.

Foto credit: Basilica.ro/Radu Chiriţă

Comentarii Facebook


Știri recente