Muzeul „Octavian Goga” găzduiește un spectacol de muzică tradițională și religioasă din două sate clujene

Muzeul Memorial „Octavian Goga” găzduiește joi, de la ora 17.00, un spectacol de tradiții și jocuri din satele Bucea și Negreni.

Vor cânta Grupul tradițional al sătenilor din Negreni, coordonat de profesoara Florina Varadi și de Părintele Marian Văcariu, și Grupul vocal bărbătesc „Craii Măgurii” din Bucea, coordonat de Părintele Mircea Dejeu.

Grupul din Negreni a fost înființat la inițiativa Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj, instituție care organizează campanii de culegere de folclor vocal și instrumental, dar și de obiceiuri și tradiții, în toate zonele etnofolclorice ale județului Cluj.

Grupul „Craii Măgurii” are în componență săteni cu vârste cuprinse între 25 si 75 de ani, care prezintă cântece religioase, patriotice și de cătănie.

În cadrul manifestării va fi prezentat în premieră un documentar etnografic care descrie viața și activitatea meșterului popular Viorica Tripon din Negreni, județul Cluj, desemnată anul acesta de Ministerul Culturii „Tezaur Uman Viu” în domeniul prelucrării fibrelor și firelor textile – țesături.

Manifestarea este prezentată în cadrul Festivității de premiere a Concursului Național de Poezie „Octavian Goga”.

Organizatorii, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Cluj și Muzeul Memorial „Octavian Goga”, sunt instituții aflate în subordinea Consiliului Județean Cluj.

Foto credit: Radio Renașterea

Comentarii Facebook


Știri recente