Muzeul Naţional Cotroceni: Expoziție virtuală cu „Regina Maria a României pe frontul marelui război”  

Pe site-ul Muzeului Naţional Cotroceni poate fi vizitată până în 15 mai Expoziţia online „O lume la răscruce sau libertatea ca responsabilitate. Regina Maria a României pe frontul Marelui Război”.

Expoziţia a fost lansată în spaţiul virtual de Ziua Internaţională a Monumentelor şi Siturilor Istorice, celebrată prin decizia UNESCO în fiecare an în 18 aprilie.

Evenimentul este structurat ca o poveste în 30 de fotografii de patrimoniu, „cu scopul de a prezenta publicului modul în care regina Maria a României a ales să-şi sprijine poporul în anii grei ai Marelui Război, înţelegând că libertatea şi idealurile naţionale nu pot fi câştigate decât printr-o atitudine responsabilă şi de sprijinire cu toate forţele a efortului întregii naţiuni”, a declarat Liviu Jicman, directorul general al Muzeului Național Cotroceni.

„Acum mai mult ca niciodată, tema propusă în 2020 de ICOMOS pentru a marca această zi, Valori comune, patrimoniu comun, responsabilitate împărtășită (Shared Cultures, Shared Heritage, Shared Responsability), reprezintă o expresie a unității globale în fața crizei sanitare mondiale”.

„Muzeul Național Cotroceni a ales să dea curs acestei propuneri deoarece am dorit, pentru toți cei care ne vizitează în mediul online, să extindem noțiunea de responsabilitate socială prin prezentarea unor modele istorice”, a mai spus Liviu Jicman.

În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor arheologice, Consiliul Internaţional pentru Monumente şi Situri arheologice (International Council on Monuments and Sites – ICOMOS) propune o temă de promovare a patrimoniului cultural pentru evenimentele și activitățile care sunt organizate de membrii săi și parteneri.

Expoziţia este disponibilă atât pe pagina de facebook a Muzeului Național Cotroceni, dar și într-o selecție pe cea a ICOMOS.

Foto credit: Captură video Muzeul Naţional Cotroceni

Comentarii Facebook


Știri recente

Mic dicționar al Postului Sfintei Mării

În Postul Adormirii Maicii Domnului, denumit în popor și „al Sfintei Mării” sau „Sântămăriei”, Biserica utilizează o serie de termeni specifici care de multe ori sunt înțeleși superficial sau deloc. Basilica.ro vă propune o selecție…