Muzeul Naţional Cotroceni: Expoziție virtuală cu „Regina Maria a României pe frontul marelui război”  

Pe site-ul Muzeului Naţional Cotroceni poate fi vizitată până în 15 mai Expoziţia online „O lume la răscruce sau libertatea ca responsabilitate. Regina Maria a României pe frontul Marelui Război”.

Expoziţia a fost lansată în spaţiul virtual de Ziua Internaţională a Monumentelor şi Siturilor Istorice, celebrată prin decizia UNESCO în fiecare an în 18 aprilie.

Evenimentul este structurat ca o poveste în 30 de fotografii de patrimoniu, „cu scopul de a prezenta publicului modul în care regina Maria a României a ales să-şi sprijine poporul în anii grei ai Marelui Război, înţelegând că libertatea şi idealurile naţionale nu pot fi câştigate decât printr-o atitudine responsabilă şi de sprijinire cu toate forţele a efortului întregii naţiuni”, a declarat Liviu Jicman, directorul general al Muzeului Național Cotroceni.

„Acum mai mult ca niciodată, tema propusă în 2020 de ICOMOS pentru a marca această zi, Valori comune, patrimoniu comun, responsabilitate împărtășită (Shared Cultures, Shared Heritage, Shared Responsability), reprezintă o expresie a unității globale în fața crizei sanitare mondiale”.

„Muzeul Național Cotroceni a ales să dea curs acestei propuneri deoarece am dorit, pentru toți cei care ne vizitează în mediul online, să extindem noțiunea de responsabilitate socială prin prezentarea unor modele istorice”, a mai spus Liviu Jicman.

În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Monumentelor și Siturilor arheologice, Consiliul Internaţional pentru Monumente şi Situri arheologice (International Council on Monuments and Sites – ICOMOS) propune o temă de promovare a patrimoniului cultural pentru evenimentele și activitățile care sunt organizate de membrii săi și parteneri.

Expoziţia este disponibilă atât pe pagina de facebook a Muzeului Național Cotroceni, dar și într-o selecție pe cea a ICOMOS.

Foto credit: Captură video Muzeul Naţional Cotroceni

Comentarii Facebook


Știri recente