Moștenirea Domnitorului Martir Constantin Brâncoveanu

La sediul Protoieriei III Capitală a avut loc astăzi, 13 decembrie, și o conferință dedicată ctitoriilor Sfântului Voievod Martir Constantin Brâncoveanu, informează TRINITAS TV. Au fost prezenți academicieni, profesori universitari și cercetători, în cadrul lucrărilor vorbindu-se despre moștenirea culturală și spirituală a cunoscutului domnitor al Țării Românești.

„Această temă a fost o provocare pe care ne-au făcut-o oamenii care se pregătesc să facă aici lângă Universitate o mare parcare, fără să știe că sub strada care se află pe lângă Universitate se află ruinele unei ctitorii brâncovenești, prima academie românească întemeiată de domnitorul martir Brâncoveanu peste o Biserică mai veche cu hramul Sfântului Sava cel Sfințit”, a spus părintele protoiereu Pompiliu Dinu de la Protoieria III Capitală.

Prin înființarea Academiei Domnești de la Sfântul Sava, în anul 1694, cu predare în limba greacă, Constantin Brâncoveanu a pus bazele învățământului superior în Țara Românească.

La conferință au participat și preoți din Protoieria III Capitală.

Comentarii Facebook


Știri recente

Factbox: Ortodoxia românească în Canada

De Ziua Canadei (1 iulie), prezentăm principalele date despre prezența ortodocșilor români în această țară. Peste o cincime din populația Canadei este sosită în această țară prin imigrație. La recensământul din 2016, aproape un sfert…